Hoge Venen 2004

Dag 1
We vertrekken in de voormiddag, halen Neo op en rijden via de ring en de E313 - E314 richting Genk. De leuke parking aan de Maten is met betonblokken afgesloten! Wel kan je er recht over staan (recht over de Slagmolen) op een grote parking voor de hondenschool (niet aangeraden op zondagvoormiddag = les).
De Maten nodigen uit tot een ontspannende wandeling van 1 juli tot 1 maart maar honden zijn er niet toegelaten zodat we een mooie wandeling aan de buitenzijde maken.
Daarna rijden we verder via Luik naar Bérismenil om er te overnachten.
Wij rijden ons echter vast in een weide en na een 10-tal minuten met de schop (bovenlaag gras werd over 2 x 1 m verwijderd) konden we opnieuw op de weg geraken.
We rijden dan maar door naar Nisramont, de model-motorhomeparking en we staan er alleen.

Dag 2
Na het ontbijt (het wordt ondertussen erg druk op de parking) rijden we naar Achouffe met als doel de Wandeling 26 (Feeënroute), zie hier..
De parking naast de brouwerij staat echter overvol. We keren terug richting Wibrin om de eerste straat rechts (richting Dinez) te nemen tot aan het bruggetje, hier kan je rechts parkeren op een betonplaat (oude vulplaats van een nabijgelegen groeve.

We doen een stuk van de wandeling stroomafwaarts.
Na 3/4 uur keren we terug (waterpret voor Neo is verzekerd), door heel wat omgevallen bomen werd het erg zwaar.
Na 1 1/2 uur zijn we terug, moe en voldaan.
's Avonds proberen we onze nieuwe generator uit (nog niet ingebouwd en zonder geluidsisolatie). Het werkt perfect en we bekijken de DVD 'Troy'.  

Dag 3
Een slaapplaats met absolute rust! Na het ontbijt en een korte wandeling vertrekken we naar Malmedy (service) en verder naar de Baraque Michel.
Als we op de Hoge Venen aankomen begint het zowaar te sneeuwen.
De volle parking aan de Baraque Michel is snel leeg en als het donker wordt staan we er alleen.
De avondwandeling doet deugd. Nadat de sneeuwruimer is verdwenen (tot 23 u in de weer) wordt het rustig zodat we lekker slapen.

Dag 4
Vroege vogels, wat die mensen zo vroeg in de potdichte mist op de Braque Michel komen doen is mij een raadsel, maken de honden en dus ons wakker. 
We rijden naar Sart-Lez-Spa en dalen af naar de Hogne. Door de doorrijdbare plaats komen we op de parking.

Hier kan je perfect overnachten.
We maken nog 2 wandelingen met de honden en genieten van het prachtige herfstweeer.
Daarna vatten we via Verviers de terugrit aan.