Ourthe en Högne 2005

Dag 1
We vertrekken om 19 u, halen Bruno en Neo op en rijden via de ring en de E313 - E34 naar Turnhout. We overnachten op de parking van Campercenter (deze speciaalzaak bestaat niet meer).

Dag 2
Ondanks Paaszaterdag is het 's morgens reeds behoorlijk druk in de Everdongenlaan en zijn we vrij vroeg op. We rijden naar Kasterlee (bakker) en zetten ons terug op de parking. Na het ontbijt opent Campercenter. We kopen materiaal dat vorige reizen niet overleefde: nieuwe weilkeggen en achterlichten.
Dan rijden we verder naar Brouwland in Beverlo. Hier komen we net op tijd, voor de middagsluiting aan, zodat we onze voorraad bier en kaasmateriaal kunnen aanvullen. 
Dan is het verder via de E313 naar Fraiture onderweg middageten op een parking. Op de Baraque is het vrij druk zodat we verder rijden naar Achouffe op het ons bekende plaatsje met absolute rust: aan het riviertje tussen Wibrin  en  Dinez op een betonplaat (oude vulplaats van een nabijgelegen groeve. We laten de honden uit (waterpret verzekert), klik hier voor de wandeling, en na het avondeten wordt de generator gestart voor de DVD King Arthur.

Dag 3
Een slaapplaats met absolute rust! Na het ontbijt en een korte wandeling vertrekken we via Bérismenil (Europalia-monument) naar de bovenparking aan de dam van Nisramont, hier genieten we van het middageten met zicht op de dam en het meer.

Na een wandeling met de honden rijden we naar Malmedy (service - nu aan het station)  en verder naar Sart om aan de Hoëgne te overnachten.

De parking staat vol we vinden nog één plaatsje en 's avond hebben we keuze genoeg: de ganse parking voor ons alleen.
We maken een wandeling bergopwaarts. 's Nachts is het rustig zodat we lekker slapen.

Dag 4
Na ontbijt en ochtendwandeling rijden we richting Sart-Station om vandaar naar de Cascade Leopold-II te wandelen. Deze wandeling vind je hier.

Na het middageten is het terug richting Antwerpen via Verviers en Luik. In Massenhoven nemen de de weg naar Lier en via de Hagenbroekse Steenweg naar Boechout - Hove - Edegem. Zo ontwijken we de file op de aansluiting van de E313 op de ring.