Mullerthal en Eifel 2002

Dag 1
Antwerpen - Brussel - Namen, dan E 411, richting Luxembourg dan verder N 13, de N 16 en de CR 152 naar de Moezel tot Stadtbredinus.
Twee parkings langs de Moezel geschikt om te overnachten (geen plaatselijk verbod en geen problemen).

Dag 2
De wijngaardwandeling in Wellenstein, je vertrekt aan het prachtige kerkplein. Klik hier voor de wandeling.
Als je vroeg genoeg bent kan je er zelfs staan (overnachten lijkt minder geschikt omwille van het klokkengeluid). 2 1/2 uur wandelen, is beschreven in het boek Wandelen in... maar als je de lokale aanwijzingen volgt , is de soms volledig achterhaalde beschrijving van het boekje niet nodig.
Na de middag langs de Moezel naar Echen, het wijnmuseum, (3€ per volw.) moet je gezien hebben. In de late namiddag de Moezel verder af (eventueel gratis water aan het Esso-station in Grevenmacher).
's Avonds naar Echternach en verder door naar Berdorf om te overnachten (zeer rustige plek ondanks zwaar onweer dat een zomerse dag , 27°C, afsloot).

Dag 3
In Berdorf doen we de wandeling 5 uit het boek Groothertogdom Luxemburg, zie ook hier.
Mooie, afwisselende wandeling met veel groen, Klein Zwitserland, de Perekopf,... Op ongeveer 2 uur ben je rond.
Na de middag, opnieuw in zomerse temperaturen tot 26°C, naar Echternach.
Een kort stadsbezoek en dan lekkere "Koninklijke Zuurkool" in de Hostellerie du Basilique. 's Avonds via Bitburg en Wittlich richting Hasborn.
Ongeveer 5 km buiten Wittlich aan de linkerkant de parkeerplaats bij het Rennpfad, een eind in het bos en zeeeer rustig maar erg slijkerig na regen.
Bach, lukte er vlotjes in de ganse motorhome onder het slijk te zetten.

Dag 4
Verder op weg naar Daun, onderweg even gestopt op een parking om Bach uit te laten, te ontbijten en de motorhome opnieuw wat leefbaar te maken (lees: snelle poetsbeurt).
Mooi lenteweer rond 20°C.
Bezoek aan het wildpark van Daun: herten, reeën, jaks, ezels, paarden, everzwijnen, lama's en Berber-apen.
Allemaal in safariestijl via een verharde weg met hier en daar mooie uitkijkposten.
Na dit bezoek (2 1/2 uur)  met op het einde wat motregen, op weg naar België: richting Hoge Venen om te overnachten op de Baraque Michel: guur en koud weer.

Dag 5
Na een rustige koele nacht worden we wakker in de wolken. Na het ontbijt richting Verviers tot in Sart.
In Sart-Station doen we de wandeling langs de Hoëgne en de Cascade Léopold II.  Zie ook bij wandelingen op de leuke site van Solwaster.
Prachtige wandeling langs de rivier, het weer wil mee.
Aan de voetgangersbrug  bij de Passerelle de Belle-Hé is een doorrijdbare plaats, hier zou je perfect kunnen overnachten: vrij vlakke plaats aan de rivier.
In de namiddag via Spa en Luik naar huis.