Zelf maken, literatuur

Bier
Baetslé, Gilbert. (2013). Wijn, bier en champagne. Gent: Academia Press.
Baetslé, Gilbert. (2007). De praktijkbrouwer. Gent: Academia Press.
Hoose, Ron. (1986). Zelf bier maken. Utrecht: Uitgeverij Kosmos.
van der Straten, Leo. (1985). Technisch handboek voor de amateur wijn- en biermaker. Utrecht: Uitgeverij Luitingh.
Van Schaik, Jan. (1983). Groot zelf bierbrouw boek Utrecht: Uitgeverij Luitingh.

Gezondheid en cosmetica
Verhelst, Geert. (2010). Groot handboek geneeskrachtige planten. (4e druk). Wevelgem, Mannavita bvba.
McIntyre, Anne. (2013). Zelfgemaakte bereidingen met geneeskrachtige kruiden. Aartselaar: Zuidnederlandse Uitgeverij n.v.
Zellweger, Cyrille. (2010). Natuurlijke cosmetica zelf maken. Aartselaar: Zuidnederlandse Uitgeverij n.v.
Treml, Franz-Xaver. (2009). De complete kruidenwijzer. Aartselaar: Zuidnederlandse Uitgeverij n.v.
Maes, Bart, Peeters, Herwig & Buysse, Guy. (1992). Ekologische teelt van kleinfruit. Wommelgem: Velt v.z.w.
Nieuwhoff, Constance. (1987). Natuurlijke Kosmetika Zelf Maken. Boxtel: De Kleine Aarde

Likeur
Brouwer, J.W. (2014) Het volkomen stookboek. Amsterdam: Uitgeverij Bas Lubberhuizen.
Coumou, Ad. (2001). Zelf likeur bereiden. Beverlo: Brouwland.
Van der Velden, Willen & van Schaik, Jan. (1987). De beste borrel maak je zelf. Utrecht: Uitgeverij Kosmos.

Wijn
Baetslé, Gilbert. (2013). Wijn, bier en champagne. Gent: Academia Press.
Faes, Herman. (2010). Wijnbouwgids: van wijnrank tot wijn. Beverlo: Brouwland
Pierik, Roland. (2008). Wijntechnologie en biochemie. Herkenbosch: Naber Media Exploitatie b.v.
Coumou, Ad. (2006). Berekend wijnmaken. Beverlo: Brouwland
Lorsheijd, Fred. (2003). Handboek Druiven. Utrecht: Kosmos Uitgeverij.
De Brouwer, Marc. (2003). Wijnboek. Brussel: CEPvdqa v.z.w.
Santermans, Johan. (1996). Wijnkennis. Oostmalle: De Sikkel.
van Schaik, Jan. (1985). 100 Recepten voor de zelf wijnmaker. Utrecht: Uitgeverij Luitingh
Peppercorn, David, Cooper, Brian & Blacker, Elwyn. (1980). Handboek voor de wijnliefhebber. Antwerpen: Uitgeverij Het Spectrum
Arauner, Paul. (1969). Het Kitzinger Wijnboek. Kitzingen: Paul,Arauner KG.

Zuivel
Rademaker, Joop. (1982).Kaas je kaasje. Mijndrecht: Uitgeverij Véwé b.v.
Van de Gehuchte, E.E.(1959) Zuivelgids. Gent: Uitgeversfirma Vyncke.