Kruiden, gezondheid en cosmetica

We hebben heel wat kruiden in onze kleine tuin, kopen er gedroogd en maken soms tintctuur die dan gebruikt wordt als tinctuur of als toevoeging aan zelfgemaakte remedies, siropen, zalven, cosmetica, ...

Alcogel, zelf ontsmettende handgel maken
Tinctuur (TM) maken conform de farmacopee: geschikte kruiden, bereingswijze en gebruik
Hydrolaten maken: geschikte kruiden, bereingswijze en gebruik
Olieën maken: bereidingswijze; gebruik, geschikte krijden en zaden
Balsem, crème, lotion, melk en siroop maken: basisproducten, bereidingswijze en gebruik

WAARSCHUWING
In België moet over geproduceerde ethylalcohol accijns betaald worden. De vergunning hiertoe wordt niet verstrekt aan particulieren.
Het vermelde gebruik is een omschrijving waarvoor wij de kruiden en andere ingrediënten gebruiken. Het is geen gezondheidsclaim volgens de Verordening (EG) nr. 1924/2006 van het Europees Parlement en de Raad van 20 december 2006 inzake voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen.
Kruiden en chemische producten zomaar gebruiken kan gevaarlijk zijn: sommige zijn giftig, andere hebben bijwerkingen en negatieve interacties met reguliere medicatie,... dus voorzichtigheid zijn. Gebruik bij kwaaltjes nooit zomaar kruiden en huismiddeltjes zonder eerst arts of apotheker te raadplegen.
Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De webmaster kan op geen enkele wijze verantwoordelijk noch aansprakelijk gesteld worden voor gevolgen van het raadplegen en/of gebruiken van de vermelde informatie.