Frans-Vlaanderen 2006

Dag 1
Na de ontgoocheling over de reis naar de Costa Brava trekken we er met zijn tweeën toch nog op uit om af te kicken.
Omdat we toch maar met zijn tweeën zijn én de hond natuurlijk, mag het allemaal wat onzekerder: we nemen ons boekje van France Passion en gaan op verkenning wat Frans-Vlaanderen te bieden heeft!

Dag 2
Van Antwerpen - Gent - Kortrijk - Ieper naar Stazeele. De Ferme Auberge de Woegkot (N50 43,739 E2 37,433) route d'Hazebrouck 574, is een restaurant en een verkooppunt van streekspecialiteiten met voldoende plaats, geen privacy, luidruchtig en ongezellig.
We vinden de plek niet geschikt om te overnachten en rijden verder naar Broxeele, Auberge de la Chouette (N50 49,682 E2 19,398), 5 plaatsen en de gastvrouw serveert op vraag een lunch voor 15€ zonder drank.

Rustige nacht, ondanks de vele pauwen waarmee Bach het wel kon stellen.
Verchin, Ferme Bocquet, een betonstrook in de weide zonder enige schaduw.

Dag 3 - 4
Van Broxeele naar Caullery, een mooie rit door Frans-Vlaanderen. Aan Les Jardins de Delphine (N50 05,265 E3 22,466) worden we ontvangen door een vriendelijke man die ons vertelt dat zijn dochter, Delphine, in Le Touquet enkele dagen vakantie neemt. We mogen ons op gazon plaatsen en ons installeren in de tuin. 's Avonds komt de gastvrouw thuis en nodigt ons vriendelijk uit voor het ontbijt met haar specialiteit: confituren uit eigen tuin. 's Avonds komt er nog een Zwitserse motorhome bij.

's Morgen is het een gezellige taalverwarring aan tafel: Delphine spreekt Frans en verstaat enkele woorden Engels, de Zwitsers verstaan wat Engels zodat wij als Vlamingen het gesprek modereren. het is een van de gezelligste ontbijten (6€) met inderdaad zeer lekkere confituur.
Met pijn in het hart nemen we afscheid om richting Le Touquet de woensdagmarkt mee te pikken en enkele dagen aan zee te zijn.
En jammer maar helaas, de motorhomeplaats is niet vrij door een jumping!
Dan maar verder naar het noorden. Cap Blanc Nez blijkt versperd door een slagboom, motorhomes zijn hier niet meer gewenst.
Dan volgen we maar de pijltjes naar een hoevecamping: Les Erables (N50 54,687 E1 43,234) in Escalles.
Elementair (degelijk servicepunt), niet écht ons ding maar bij gebrek aan beters blijven we hier 2 nachten (10,70€ motorhome met 2 personen).

Dag 5
Verder naar het noorden en dan via de A25 naar Steenvoorde.
De Ferme du Koolhof, een vuil erf met een kasseistrookje als parking naast de schuur, is absoluut niet ons ding zodat we verder rijden via Cassel naar Hondschoote, mooi servicepunt en rustige parking (N50 58,576 E2 34,817) aan de molen (gratis bezoek).

Dag 6
Van Hondschoote via Bray-Dunes (hier was Daniëlle nog nooit geweest)naar huis.