Famenne 2003

Famenne: Marcourt, Weris en Hotton

Dag 1
Noch nagenietend van het vorige weekend en met de weersvoorspelling in het achterhoofd is het snel beslist: op naar de Ardennen.
We vertrokken om 17 30 u te vertrekken richting Brussel (A12) - Namen (E411) - Marche (N4) - La Roche (N tot wilddpark in La Roche).
Hier staan we alleen om te overnachten.

Dag 2
Eerst pakken we de beklimming naar Saint-Thibaut aan  vanuit Marcourt. Klik hier voor wandeling.

Een prachtige wandeling met een mooi uitzicht.
Na de wandeling gaan we richting Wéris om een slaapplaats te vinden tussen de dolmen en deze te bezoeken.

We volgen het parcours van de megalieten al is dit enkel geschikt voor een 4x4 maar ja eens vertrokken kan je niet zomaar terug.
Al hobbelend en slippend komen we opnieuw aan de weg en... net voor de weg is de veldweg volledig versperd!
Zo'n 150 m achteruit in een slijkerige veldweg, omhoog en zonder achteruitrijcamera: dit was werken en zweten!!
Draaien in een nog slechter stukje weg en helemaal terug, onze trekkende voorwielen gooien de modder tot aan de ramen, dit wordt 2 keer werken en zweten om thuis al die vuiligheid te verwijderen.
Overnachten had gekund aan de dolmen du Nord maar we worden gestoord door een jeugdleider die opdrachten komt verstoppen en dus is onze ochtendrust niet gegarandeerd.
We rijden door naar Durbuy om te overnachten omdat we hoorden zeggen dat je aan de grotten in Hotton niet meer mag/kunt overnachten.
Dit bleek 's anderdaags niet juist. Er stond geen verbodsbord wel een afsluitbare parking (met ketting) maar deze blijft buiten het seizoen gewoon open.

Dag 3
Na een erg rustige nacht naar Hotton voor een bezoek aan de grot. Het bezoek werd uitgebreid: eerst brengt een lift ons naar het oude niveau (-40m) via de trap gaan we nog eens 40m dieper om in een nieuw deel te komen (open sinds begin 2003).
Degelijke uitleg, mooie grot.
Via Luik terug naar huis na een zalig rustig weekend