Champagne 2007

Dag 1
Over Namen naar het zuiden. We komen aan in Stenay (6€ incl. elektriciteit en service, je kan binnen met de magneetkaart uit de brievenbus aan de slagboom, na betaling krijg je een code deze geeft water in de douche, opent de slagboom,...) als het reeds donker is. De MH-plaats staat overvol. We vinden het laatste plekje. Rustige nacht.

Dag 2
Naar het Lac du Der: mooie plaatsen, aan de oostkant staan de parkings overvol. We rijden door naar de Site de Chantecocq (N 48 34,164 E 42 42,124). Hier is er nog heel wat plaats én een servicepunt. Rond het meer zijn er 3 servicepunten, allemaal met jeton te koop in de buurt. Een prachtig meer (37 km omtrek) met heel veel faciliteiten voor alle watersport incl. strand, wandelen, fietsen,....

Dag 3
Esternay was de bedoeling. In het centrum aan de kerk zijn er 3 voorbehouden plaatsen en een servicepunt (N 48 43,981 E 3 33,461) met jetton (dienst voor toerisme).
Het was echter kermis en de parking was volledig ingenomen dus tijden we verder.

MH-parking Esternay Bel Air

Eerst naar Plivot en Chouilly, hier geeft niemand thuis en het staat niet aangegeven waar je mag staan.
Dus verder naar Beaunay, Bel Air daar vinden we champagneboer Michel Jacquesson (N 48 52,924 E 3 52,528) , een modelplaats incl. gratis water, elektriciteit, afvalwater lozen,...

Dag 4
Naar huis langs Avize voor service (N 48 58,308 E 4 00,595)  en Reims.

Aan de kathedraal is het opgebroken, we vinden een parkeerplaats in de Rue Voltaire (het is een feestdag dus niet te betalen) net achter de kathedraal.
Na 5 minuutjes wandelen staan we binnen. Daarna naar het noorden, in Charleville-Mesière kiezen we om via Charleroi te rijden ipv via Namen omwille van de wegenwerken in Libin.
Alles gaat vlot en om 18.15 u staan we thuis.