Bérismenil 2004

Dag 1
We vertrekken richting Luik via de E 313, om de file op de Antwerpse ring te ontlopen rijden we over Lier en Massenhoven, een goeie keuze, op korte tijd zijn we op E313 in Massenhoven!
Ook op de snelweg gaat het erg vlot. We nemen afrit Baraque Fraiture en zetten ons op de grote parking (vlak, 's nachts erg rustig als er geen sneeuwruimer langskomt, vuilbak). Avondeten, boek lezen en bedje in!

Dag 2
's Morgens worden we om 6u wakker gemaakt door een bulldozer die de sneeuw ruimt op de parking, het lijkt alsof hij dwars door de motorhome rijdt. Bij controle leek dit bijna waar, bandensporen op minder dan 30 cm van de motorhome. We ontbijten en vertrekken langs de N89 richting La Roche, eventjes voorbij de Baraque, aan de manège slaan we links af, naar Wibrin.
In Wibrin naar Nadrin en dan de N860 richting La Roche tot in Bérismenil.
Hier volgen we links de aanduiding van de wandeling naar Le Cheslé tot aan het kruisbeeld. Daar zoeken we een vlak plaatsje aan de rand van de weg, in de sneeuw.

Na een stevige broodmaaltijd zijn we klaar voor de wandeling naar Le Cheslé: een rotsachtige bobbel in een meander van de Ourthe die door de Kelten als vestigingsplaats werd gebruikt. (opgravingen, didactische platen, reconstructies én alles gratis). Klik hier voor de wandeling in detail.

De wandeling begint met een flinke afdaling, loopt dan over een rotskammetje om aan te komen aan de poort van de vestiging. Je kan helemaal rond en vanaf de poort in een stevige klim terug naar het beginpunt.
We nemen onze tijd om te genieten van het prachtige landschap en het begint al te schemeren als we terug aan de motorhome zijn: moe en tevreden over zoveel moois.
Tijd voor het avondeten, boekje lezen en slapen.

Dag 3
Na een heel rustige nacht (ook Bach was moe en slaapt lang) blijkt het nog wat bijgesneeuwd te hebben. We maken ontbijt klaar en maken een wandeling met Bach op het plateau.
's Namiddags rijden we naar Houffalize. In het centrum zijn alle parkeerplaatsen bezet of ongeschikt gemaakt zodat we dan maar doorrijden naar de snelweg om via Luik naar huis te rijden.