Nord Pas-de-Calais 2003

Dag 1
Vertrek vrij laat: ik had toezicht strafstudie tot 16 u (voor wie de grootste straf ,net voor een verlengd weekend?!) en Daniëlle moest werken tot 16.30 u.
We maken van de nood een deugd en beginnen met inladen met de radio aan: file, file en nog eens file dus eerst nog effe eten en vertrekken rond 19 u.
Noch aan de Kennedytunnel noch in Waasmunster is er een probleem. Aan 90 km/u kunnen we rustig blijven rijden (hier en daar is het 70 en dat volgen we uiteraard).
We horen op de radio dat er op de E 40 een ongeval gebeurd is met ... wat dacht je file!
We rijden over Kortrijk en om een of ander duistere reden missen we de afslag Menen-Ieper.
Dan maar langs Lille (hier wordt het plots nacht en begint het zo hard te gieten dat we precies door enkele vijvers moeten) en de A25 tot Hazebrouck - Saint-Omer - Ardrets - Guines - Cap Blanc Nez.
We kiezen om boven op de kaap te staan daar we vorige keren zagen dat de plek net onder het hoogste punt (nu met een 20-tal motorhomes) na een bui herleid werd tot een semi-moeras.
We zetten Duckske met de kop in de wind.  Om 11.30 u doen Bach en ik nog een avondwandeling: we vliegen bijna van de kaap.
Nog 2 ander MH's komen ons vergezellen.
Wee hen en ons... tijdens de nacht breekt een ware storm los, Daniëlle, een anders zo vaste slaper, doet amper een oog toe; ik een vrij lichte slaper, slaap door alles heen!

Dag 2
Daniëlle is vroeg wakker en is al met Bach gaan wandelen, het waait nog flink en de zon doet goeie pogingen, voor ik wakker word.
Na het ontbijt vertrekken we langs de kustweg richting Boulogne. De zon is volop van de partij. We rijden ineens door naar Le Touquet en vinden snel een plaatsje aan het 'Centre Equestre'.
Na het middageten doen we een wandeling tot aan de jachthaven (ook parking voor MH's) en vinden dat we heel wat beter staan dan op deze parking.

Na de wandeling nog een uurtje zalig zonnen en dan is Daniëlle toe aan een middagslaapje (ze heeft nog heel wat te goed!).
Na het avondeten doen we een wandeling, net bij het vertrek komt de vriendelijke ontvanger langs: 5€ (water, lozen en elektriciteit incl.) hij geeft ons een stadsplannetje.
We nemen de kortste weg richting zee en lopen dan langs de boulevard tot aan het zwembad. Hier draaien we een straatje in landinwaarts.
Het bruist er van leven, op zijn Frans. Na een flinke wandeling nog de afwas, een frisse Leffe, een oude Tarzanfilm en dan moe en tevreden bedje in.
's Avonds zijn we met ruim 50 motorhome's op de parking maar het blijft erg rustig.

Dag 3
Na een rustige nacht ontwaken we met een betrokken hemel. In de loop van de voormiddag enkele buien.
De weersvoorspelling blijft onheilspellend: buien, storm met rukwinden tot 120 km/u. Na het middageten klaart het uit en de zon schijnt.

 We wandelen (1 1/2 u) via de winkelstraat tot aan het zwembad: Aqualud, een subtropisch zwembad met binnen- en buitenbad (in herstelling), 11€ voor 3 u, 12 € voor 4 u,...
Langs de duinen richting monding van de Canche. Aan de uitkijktoren overvalt ons een fikse stortbui.
Doornat vormen we het sanitair om tot droogkast: kledij hangt aan het plafond  en ventilator onderaan geklemd op de doucherand.
Als alles geïnstalleerd is ... stralende zon.
Na een korte pauze vertrekken we richting supermarkt (we hadden melk en fietsen vergeten) het wordt donker en enkele bliksemschichten doen ons snel op onze stappen terugkeren (zonder melk).
Tijdens het avondeten krijgen we bezoek van de ontvanger: 5€.
De storm komt op gang. We staan echter achter een dichte rij dennen en hebben er geen last van.
Wat verderop waaien er flink wat takken van de populieren. De motorhomes die daar staan krijgen de volle laag.
Na een warme douche en een slaapmutsje duiken we het alkoof in.

Dag 4
Tijdens de nacht hetzelfde senario als woensdag: ik slaap door alles heen,
Daniëlle wordt geregeld wakker. Na het ontbijt tanken we water bij: geen nood we staan naast een paal met elektriciteit en water.
We blijven wat luieren en na het middageten gaan we op stap richting jachthaven en zee.

De stralende zon maakt er een aangename wandeling van. We genieten volop van het uitzicht en de zee. We komen opnieuw terug langs de winkelstraat om ... melk!
Na ruim 3 1/2 uur stappen zijn we terug. De zon schijnt nog steeds volop en we genieten na met een kopje koffie mét melk en een boek.

Wat later duiken we het alkoof in voor een ...

Dag 5
... rustige, deugddoende nacht. Na het ontbijt wandelen we naar de bakker om verse croissants en een stokbrood.
Daarna nog relaxen in de stralende zon, middageten, korte siesta en naar het servicepunt aan de jachthaven om de tanks te ledigen (maakt direct een verschil van een kleine 150 kg).
Om 15u vertrekken we naar huis, wat file hier, wat file daar en om 18.30 u zijn we jammer genoeg thuis, een weekend om over te doen