Bier

Zelf bier maken kan met erg eenvoudige middelen. De informatieve en wetenschappelijke artikels onder deze hoofding hebben geen reclamedoel noch het doel om alcoholgebruik te stimuleren. Het volgen van een bereidingswijze geeft niet altijd het verwachte resultaat: bierbrouwen is een bio-chemisch proces waarbij veel factoren dit proces kunnen verstoren (meestal hygiëne). De webmaster noch de eigenaars kunnen op geen enkele wijze verantwoordelijk  noch aansprakelijk gesteld worden voor gevolgen van het raadplegen en/of gebruiken van deze informatie. Alcohol voor consumptie destilleren is in België verboden.

Inhoud:

  • Belgische wetgeving
  • Geschiedenis van het bier, hoe werd het eerste bier ontdekt, hoe is het geëvolueerd
  • Materiaal en vaktermen, leer de biertaal
  • Processen, wat moet je allemaal doen om tot bier te komen
  • Bier uit moutconcentraten, voor beginners met een minimum aan materiaal
  • Minimaisch, iets moeilijker en de opstap naar het echte brouwen
  • Bier uit mout, werken als een amateur brouwer
  • Bierrecepten, enkele beproefde recepten
  • Bier als basisis voor sterke drank: enkele bekende sterke dranken hebben als basis een brouwproces zoals jenever, whisky en bourbon
  • Ice bock zelf maken